Президентът на Габон Али Бонго се завърна в страната си.

...
Президентът на Габон Али Бонго се завърна в страната си.
Коментари Харесай

Али Бонго се завърна в Габон

Президентът на Габон Али Бонго се завърна в страната си. Това са удостоверили източници от държавното управление, представени от " Ройтерс ".

Това се случва след 3-месечното му неявяване от страната за лекуване и осуетения опит за прелом на военни.

Новото държавно управление бе определено като опит да се потушат слуховете за политическа неустойчивост.

Двама души бяха убити, а 8 други арестувани след проваления пуч. Всички те са военни.

Войниците бунтовници против властта поеха при започване на годината контрола над държавното радио , като прочетоха малко изказване, обявяващо " Национален съвет за възобновяване ".

 Двама убити и 8 арестувани военни след опита за прелом в Габон
Двама убити и 8 арестувани военни след опита за прелом в Габон

Властта съумя да спре пуча и животът връща естествения си ход

За малко те взеха и заложници. При намесата на армията, лоялна към президента , бяха убити двама от метежниците, а другите - арестувани.

Семейството на боледуващия водач на страната е на власт в продължение на 50 години.

Настоящият водач Али Бонго наследи татко си Омар Бонго като президент през 2009 година Той беше избран отново с дребна разлика през 2016 година в избори, които бяха белязани от принуждение и обвинявания в измами.

Опитът за прелом пристигна като голяма изненада . Армията постоянно е била възприемана като лоялна към фамилията на Бонго, тъй като е доминирана от президентската армия, която в по-голямата си част идва от родния завършек на Бонго.

Бонго получи инсулт през октомври и се лекува в Мароко. Той се опита да постави завършек на слуховете за неговото здравословно положение с телевизионно послание за Нова година, в което сподели, че се усеща добре.

Войниците метежници обявиха, че са били разочаровани от посланието, наричайки го " жалка панорама " и " неотстъпчив опит да стои на власт ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР