Президентът на Габон Али Бонго, който е извън страната от

...
Президентът на Габон Али Бонго, който е извън страната от
Коментари Харесай

Габонският президент определи нов премиер след неуспешния опит за преврат

Президентът на Габон Али Бонго, който е отвън страната от два месеца и се възвръща след инсулт, дефинира нов министър председател в блян да укрепи политическите си позиции дни след опита за прелом, съобщи Ройтерс.

 © Българска телеграфна агенция
С декрет, прочетен сутринта по националната телевизия от генералния секретар на президентската администрация, Бонго дефинира за министър председател Жулиен Нкоге Бекале на мястото на Еманюел Исозе-Нгондет, който заемаше поста от 2016 година

Управлението на Исозе-Нгондет беше белязано от внезапен спад на производството и цените на петрола, което понижи приходите, усили дълга и провокира неодобрение в африканската страна, членуваща в ОПЕК. Стачките на петролните служащи зачестиха, а икономическият напредък беше 2% предходната година - за съпоставяне през 2011 година той беше 7 на 100.

Отсъствието на Бонго от Габон, откогато на 24 октомври получи инсулт, поражда въпроси за способността му да продължи да извършва служебните си функционалности, въпреки държавното управление да упорства, че възобновяване му върви добре.
 ​Неуспешен опит за прелом в Габон ​Неуспешен опит за прелом в Габон
Неуспешен опит за прелом в богатата на нефт африканска страна Габон. Арестувани са и петте младши офицери, които тази заран оповестиха по радиото за...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР