Президентът на футболната федерация на Италия Габриеле Гравина още веднъж

...
Президентът на футболната федерация на Италия Габриеле Гравина още веднъж
Коментари Харесай

Ювентус не иска да е служебен шампион

Президентът на футболната федерация на Италия Габриеле Гравина още един път удостовери, че ще направи всичко, което зависи от него, сезонът в Серия " А " да се доиграе. Той показа, че не желае да се стига до вид, при който класирането все още да бъде оповестено за извънредно, а лидерът в таблицата Ювентус също е срещу сходен сюжет.

" Доиграването на сезона е главният ни приоритет. Планираме да стартираме на 20 май или при започване на юни. Говорили сме даже за завършек на сезона през август или септември. Дадох да се разбере, че съм подготвен да жертвам началото на идващия сезон, с цел да приключим сегашния. Би било голяма неправда да не се изиграят оставащите мачове. Трябва някой да стане първенец, а от Ювентус към този момент показаха незадоволство от разновидността да им бъде връчена купата без да се изиграят всички мачове ", разяснява Гравина.

Последните информации от Италия са, че калчото може да бъде възобновено на 24 май. Конкретната дата беше посочена от организация Adnkronos, която твърди, че министърът на спорта Винченцо Спадафора е в непрекъснат контакт с най-големите спортни федерации в страната и създава проект в края на май спортните надпревари да бъдат обновени.

Ако се откри наклонност броят на инфектираните от ковид да понижава, е реалистично спортът в Италия да се завърне в края на идващия месец. Планът на Спадафора е тимовете да стартират тренировки най-късно на 3 май. Всички футболисти ще минат проби за COVID-19 и ще бъдат изолирани, до момента в който не излязат резултатите. Чужденците, които са по родните си страни, ще останат под карантина за интервал от 14 дни след завръщането си в Италия. Мачовете сигурно ще се организират без аудитория.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР