Президентът на Футболната федерация на Хърватия Давор Шукер съобщи пред

...
Президентът на Футболната федерация на Хърватия Давор Шукер съобщи пред
Коментари Харесай

Ведран Чорлука става помощник-треньор на Хърватия

Президентът на Футболната федерация на Хърватия Давор Шукер заяви пред уеб страницата Sport24, че Ведран Чорлука влиза в щаба на националния тим и ще бъде помощник-треньор.

Чорлука сега е деен футболист на Локомотив (Москва), на 35 години е, а от 2018-а не е викан в отбора като състезател. Сега обаче влиза в треньорския щаб на селекционера Златко Далич за идното Европейско състезание по футбол това лято.

"Ведран Чорлука има невероятна кариера в националния тим на Хърватия. Играл е в 103 публични мача, дал е доста в продължение на 12 години. Затова взехме решение, че Ведран ще бъде асистент на Златко Далич на идното Европейско състезание. Това е наше взаимно решение със Златко ", разгласи още Шукер.

След това стимулира и решението си от спортно-психологическа позиция: "Аз съм доста благополучен, че Чорлука ще бъде в тима. Уверен съм, че подобен човек като него ще сплоти колектива и ще помогне на младите момчета, добави Шукер.

Реално Чорлука заема мястото на Ивица Олич, който беше помощник-треньор в националния тим, само че напусна и сега е отпред на ЦСКА Москва.

Самият Ведран разгласи, че след края на сезона напуща Локомотив Москва, само че не е ясно дали към момента счита да играе и през новия сезон или ще се концентрира върху треньорска работа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР