Президентът на Футболната асоциация (ФА) на Англия Грег Кларк е

...
Президентът на Футболната асоциация (ФА) на Англия Грег Кларк е
Коментари Харесай

Шефът на английския футбол отговори на Борислав Михайлов по темата за расизма

Президентът на Футболната асоциация (ФА) на Англия Грег Кларк е изпратил писмо до сътрудника си Борислав Михайлов около създалото се напрежение към тематиката за расизма и опасенията на англичаните за бъдещи дискриминационни прояви.

Наскоро селекционерът на националния тим на Англия Гарет Саутгейт сподели, че се тормози от расистки дейности по време на мача в София на 14 октомври. Михайлов отговори с писмо, което изпрати и до УЕФА.

" Във връзка с изразеното отчаяние на БФС от скорошните мнения на мениджъра ни, смятам за значимо да направя следното конкретизиране – господин Саутгейт отговори на съответен журналистически въпрос, обвързван с възможни опасения поради последната аудиенция на Англия в София през 2011-а и случаите по трибуните тогава. В отговора си той акцентира, че е наясно със случилото се и се надява то да не се повтори, само че е квалифициран и за сходно стичане на събитията ", написа Кларк.

Той акцентира, че след проблемите при гостуването на Черна гора през март ФА е решена да направи всичко по силите си, с цел да отбрани футболистите си, " като следваме протоколния ред на УЕФА и почитаме престижа на съдиите и делегатите ".

" Както споделих в речта си преди мача на " Уембли ", продължаваме да борим расизма в обществото с всички сили, без значение дали на домашна почва или отвън страната. Вярвам, че е значимо тази тематика да бъде дискутирана обществено и не считам, че това основава ненужно напрежение. Смятам, че ще се съгласиш, че всички футболни хора следва да обединят старания, с цел да решат казуса по пряк, отворен и градивен метод. Нека дружно победим расизма ", прибавя той.

По думите му и България, и Англия се опълчват на расизма на всички равнища. " Вярвам, че множеството, в случай че не и всички, членки на УЕФА работят интензивно в същата посока. "

" С неспокойствие чакам срещата ни в София през октомври и съм сигурен, че ще станем очевидци на оспорван и атрактивен мач ", приключва Кларк.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР