Президентът на френския Олимпик Марсилия похвали плеймейкъра Димитри Пайе, тъй

...
Президентът на френския Олимпик Марсилия похвали плеймейкъра Димитри Пайе, тъй
Коментари Харесай

Пайе даде своя принос към спасяването на Марсилия

Президентът на френския Олимпик Марсилия похвали плеймейкъра Димитри Пайе, защото одобри спешната финансова обстановка и се съгласи да подпише нов двегодишен догово до 2024-а година на по-ниски финансови условия. Жак-Анри Еро разгласи, че френският нападател ще понижи възнаграждението си, което е 500 000 евро (5 на месец, на половината в оставащата част от сезона, с 30% през идващия сезон и с 40-60% за двете спомагателни години на новия си контракт.

В допълнение 33-годишният футболист се е отказал и от спомагателните бонуси в контракта за присъединяване в европейските шампионати, както и за самото класиране там, което още повече ще смъкна възнагражденията му още в интервала 2022-2024. " Димитри пристигна да ме види, с цел да ми каже, че желае да бъде Марсилия за цялостен живот, съобщи Еро. Той ми съобщи, че желае да приключи кариерата си тук и по-късно да започва нова работа тук. Ще стартира нов стадий от развиването си на едно място, което толкоз доста обича.

Няма изясненост какво се е случило, тъй като такова мнение съставлява забележителна смяна в позицията на играча, който в началото съобщи, че е срещу понижаване на заплатата. Още през април клубът от Марсилия, притиснат финансово, помоли основните играчи да оказват помощ на клуба да се оправи с финансовата рецесия, породена от пандемията от ковид.

" Кой по-добре от мен може да даде образец?, съобщи Пайе на конференция, на която участваха още президентът и старши треньорът Андре Вияш-Боаш. Да кажеш, че обичаш клуба е хубаво, само че още по-добре е да го покажеш. Аз в действителност желая да бъда част от Марсилия за в бъдеще и давам моя принос това да стартира в този момент.

В съкратения сезон поради пандемията Пайе беше несъмнено най-полезният футболист за тима с 12 гола и 27 мача, помагайки да се задържи 2-ото място в класирането и директното класиране за Шампионската лига през идващия сезон. Това е голяма помощ за Олимпик, които имат съществени финансови проблеми и приходите от Шампионска лига се чакат с неспокойствие.

Решението на Пайе да остане при занижени финансови условия е добра вест и от друга позиция. Във рамките на финансовия феърплей клубът към този момент може да продаде значими играчи като крилото Флориан Товен и опитният вратар Стив Манданда. По-рано през този месец клубът беше осъден да заплати санкция от 2 милиона евро за нарушение на разпоредбите на финансовия феърплей на Френската лига.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР