Президентът на Френската футболна федерация Ноел льо Грае е изпратил

...
Президентът на Френската футболна федерация Ноел льо Грае е изпратил
Коментари Харесай

Франция се жали на Аржентина заради Мбапе

Президентът на Френската футболна федерация Ноел льо Грае е изпратил писмо до шефа на Аржентинската централа, в което се оплаква от проявеното пренебрежение към нападателя на френския тим Килиан Мбапе и по-специално от страна на вратаря на международните първенци Емилиано Мартинес. Това сподели Льо Грае пред вестник " Ouest-France ".

В неделя Аржентина победи Франция с 4:2 след осъществяване на дузпи и завоюва за трети път в историята си международната купа. Редовното време приключи 2:2, а продълженията 3:3. Мбапе се отличи с хеттрик в дуела.

След мача в интернет беше публикувано видео, в което Мартинес афишира минута безмълвие в съблекалнята след успеха " за Мбапе, който умря ". На шампионския церемониал в Буенос Айрес вратарят сподели кукла, към която беше прикрепена фотография на френския нападател. В обществените мрежи се появи и видеозапис на аржентински почитатели, които изгарят ковчег със фотография на Мбапе.

" Писах на сътрудника си от аржентинската федерация, че считам тези неща за ненормални в подтекста на спортно съревнование и ми е мъчно да ги схвана. Това отива прекомерно надалеч. Поведението на Мбапе беше за образец ", сподели Льо Грае.

24-годишният Мбапе е международен първенец от Русия 2018. На Световното състезание в Катар той стана голмайстор на шампионата, отбелязвайки осем гола в седем мача.


















22:00 22/12 22:00 22/12






























--> -->

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР