Президентът на Френската федерация по кънки на лед Дидие Гайлаге

...
Президентът на Френската федерация по кънки на лед Дидие Гайлаге
Коментари Харесай

Президентът на Френската федерация по кънки подаде оставка след сексскандал

Президентът на Френската федерация по кънки на лед Дидие Гайлаге подаде оставка след величествен секс скандал, раздрусал Франция в последните дни.

 © БГНЕС
Миналата седмица спортният всекидневник Екип разгласява материал за националния треньор Жил Байер, който е изнасилвал и упражнявал полов тормоз против малолетни състезателки по фигурно пързаляне, до момента в който е бил механически консултант към Федерацията.

След вътрешно следствие Байер е бил освободен от поста през 2001 година, само че е траял да работи за Федерацията под друга форма до 2018 година, както и да бъде треньор в локален клуб до предходната седмица.

Първоначално 66-годишният Дидие Гайлаге отхвърли да подаде оставка след оповестението на абсурда, само че през днешния ден след среща на Управителния съвет на Федерацията по кънки в Париж той разгласи, че напуща поста.

" В името на усмиряване на пристрастеностите, с достолепие, само че без мъка взех мъдрото решение да подам оставка ", сподели Гайлаге пред медиите.

Той обаче отхвърли поеме отговорност за случаите на обезчестяване и полово посягане, които са станали по време на неговото ръководство и съобщи, че " не е допускал неточности ", до момента в който е бил отпред на Федерацията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР