Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви в четвъртък, че предложенията

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви в четвъртък, че предложенията
Коментари Харесай

Еманюел Макрон: Планът за Brexit на Тереза Мей е неприемлив

Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи в четвъртък, че предложенията на английския министър председател Тереза Мей за икономическите връзки с Европейски Съюз след Brexit са „ неприемливи “ , съобщи AFP, представена от организация " Фокус ". Според Макрон предложенията с адрес Лондон не се вписват в единния пазар.
„ Днес е часът на истината “, съобщи Макрон на конференция след срещата на върха на Европейски Съюз. Той уточни, че останалите 27 страни членки на Съюза чакат „ нови оферти от Англия през октомври “.
Припомняме, че по-рано след неофициалната среща на върха в Залцбург ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи, че страните членки не са постигнали съглашение по отношение на миграцията.
" В договарянията по миграцията ние не постигнахме съглашение по всички въпроси, само че сме в единодушие във връзка с главната ни цел - да се понижи притока на имигранти към Европа ", сподели той. " Ние се съгласихме да засилим напъните си в областите, по които се договорихме и които към този момент реализираха резултати: подсилване на външните ни граници и съдействие с трети страни ", акцентира още Туск.
Освен Brexit, страните членки на Европейски Съюз разясниха новата миграционна рецесия, обвързвана с бързото струпване на бежанци и стопански мигранти, на територията на страните от Общността - най-вече в Италия, Испания и Гърция.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР