Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че предложенията на премиера

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че предложенията на премиера
Коментари Харесай

Макрон: Планът на Мей е неприемлив

Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи, че предложенията на премиера на Англия Тереза Мей за икономическите връзки с Европейски Съюз след Брекзир са " неприемливи ", тъй като не зачитат разпоредбите на единния пазар, осведомят Агенция Франс Прес и " Ройтерс ".

" Днес е часът на истината ", сподели Макрон на конференция след неофициалната среща в Залцбург. Той добави, че Европейски Съюз чака " нови английски оферти през октомври ".

" Беше добра и смела постъпка от премиера. Но през днешния ден ние всички сме съгласни, че предложенията в актуалната им форма са неприемливи, изключително за икономическата страна ", акцентира Макрон.

" Планът от " Чекърс " не може да бъде признат ", добави той.

По думите му Брекзит демонстрира на другите страни, че напускането на Европейски Съюз носи със себе си отрицателни последици.

" Тези, които изясняват, че могат умерено да живеят без Европейски Съюз, че всичко ще бъде наред и че това ще донесе доста пари за страната, са лъжци ", нападна той, имайки поради главните поддръжници на Брекзит измежду английските политици, които са напуснали акцията на " идващия ден " след референдума.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР