Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че Франция трябва да

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че Франция трябва да
Коментари Харесай

Макрон иска безкомпромисност по миграционния въпрос

Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи, че Франция би трябвало да бъде по-безкомпромисна към миграцията. Той е уверен, че държавното управление би трябвало да приключи сегашния " разхлабен " метод, с цел да попречи на гласоподавателите да се насочат към крайнодесните , осведоми Агенция Франс Прес.

В понеделник вечерта Макрон показа целите си през втората половина от мандата си. Френският водач означи, че неговата центристка партия " Република, напред! " е пред риск да бъде възприемана като " буржоазна " партия, в случай че не позволи въпроса за миграцията.

" Като твърдим, че сме хуманисти, от време на време сме прекомерно разпуснати ", сподели той на среща на министрите си и на представители на ръководещата партия. Според него трафикантите и " хората, които манипулират " системата, " злоупотребяват " със законите за леговище на Франция.

Въпросът за тригодишната партия, която среща проблеми при определяне на наличие в дребните градове и селските региони на Франция, е " дали желаеме да бъдем буржоазна партия, или не ", акцентира Макрон.

" Буржоазията няма проблем с тази имиграция . Не се афишира срещу. Работническата класа го приема. В продължение на десетилетия левицата не искаше да се занимава с този проблем , по този начин работническата класа се насочи към крайнодясното ", означи президентът.

Проучване на Ispos/Sopra Steria за разделянето във френското общество демонстрира, че 63% от интервюираните усещат, че има " прекалено много чужденци във Франция " . Настроенията против чужденците са най-силни измежду респондентите от работническата класа. 88% считат, че има доста имигранти, до момента в който 66 на 100 са на мнение, че имигрантите не се пробват да се интегрират.

Крайнодесният политик Марин льо Пен разяснява изявленията на Макрон.

" За последните две години и половина той не видя и не чу нищо за злоупотребата със законите за леговище. Еманюел Макрон просто стартира президентската си акция ", разяснява тя пред телевизия BFM.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР