Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че Франция иска да

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че Франция иска да
Коментари Харесай

В Европа може да има ядрена надпревара

Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи, че Франция желае да стартира стратегически разговор с европейските си сътрудници във връзка с ролята на френската политика за нуклеарно въздържане в региона на европейската сигурност.

" Тъй като светът става все по-нестабилен, европейските страни не могат да си разрешат да останат единствено фенове в нова въоръжена конкуренция ", уточни френският президент Еманюел Макрон по време на своя тирада във Военното учебно заведение на Париж. Той добави, че Европейски Съюз би трябвало дружно да измисли " интернационална стратегия за надзор на оръжията ", съобщи БНР.

Разкривайки проектите на страната си във връзка с нуклеарните оръжия, Макрон добави, че е нужен деен метод в границите на Европа. Когато по-рано тази седмица разгласи, че ще произнесе тирада за нуклеарните оръжия на Франция, президентът съобщи, че фокусът му е френското нуклеарно въздържане. " Желаем да стартираме стратегически разговор с нашите сътрудници в Европейски Съюз по отношение на ролята на френското нуклеарно въздържане в региона на европейската сигурност ", уточни Макрон и добави, че европейските страни, които имат предпочитание, могат да бъдат включени във френските проби за нуклеарно въздържане.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР