Президентът на Франция Еманюел Макрон стана собственик на 2 кокошки.

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон стана собственик на 2 кокошки.
Коментари Харесай

Макрон става фермер, гледа 2 кокошки

Президентът на Франция Еманюел Макрон стана притежател на 2 кокошки. Връчени му бяха персонално като подарък от особено акредитиран за задачата ръководител на локален фермерски кооператив, оповестиха от пресцентъра на Президентството.

За птиците е направена специфична клетка в градината на двореца с настрана помещение за всяка, над които даже са окачени табелки с имената им - Агата и Мариана. Кокошките се срещнаха и с кучето Немо, което президентът и брачната половинка му Бриджит взеха от подслон през лятото на предходната година.

Сега доближените на Макрон се питат дали ще се задоволи единствено с двете кокошки, или ще обърне двореца на плантация. Нищо че пресните яйца за закуска постоянно са били добра концепция. И естествено всички чакат с неспокойствие да схванат дали за развъждането на Агата и Мариана се поставят евросубсидии, както взима английската кралица. 

Колкото до пресните зеленчуци, грижата за тях се поема от Бриджит, която има намерение по образеца на някогашната президентша на Съединени американски щати Мишел Обама да разкопае лехи в градината на двореца и по този начин да редуцира пътя на продуктите до трапезата, написа френският вестник „ Фигаро ”. Наскоро бе обявено, че напролет се възнамерява и основаването на огромна оранжерия в градината на Елисейския замък. Според изданието първата дама на Франция би желала готвачите да употребяват единствено артикули, отгледани в президентската градина. 

Елисейският замък се обслужва от 25 готвачи, които подготвят главно ястия от класическата френска кухня с артикули, създадени в радиус от 100 километра от Париж, като натъртват главно на сезонните плодове и зеленчуци. Половината от продуктите, употребявани в приготвянето на ястията и поднасяни на екипа на президента и неговите посетители, са биологични. Готвачи в Елисейския замък издават, че Бриджит желае всеки ден на трапезата да се поставят минимум 10 разнообразни типа плодове и зеленчуци. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР