Президентът на Франция Еманюел Макрон ще направи изявление в 20

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон ще направи изявление в 20
Коментари Харесай

Франция затяга мерките за месец, специалистите искат `блокиране` на страната |

Президентът на Франция Еманюел Макрон ще направи изказване в 20 ч. локално време, с цел да оповести новите ограничения против COVID-19, които ще бъдат въведени в страната, съобщи France24.  Очаква се националното затварянето да е по-гъвкаво от това през март.

" Трябва да се подготвим за сложни решения ", сподели вътрешният министър Джералд Дарманин. " В един миг би трябвало да създадем тежък избор ", допълни той.

Френските управляващи постановиха вечерен час от 21 ч. до 6 ч., който визира към 46 милиона души - две трети от популацията.

Обмисля се и удължение на вечерния час и блокиране най-засегнатите райони.

Друг вид, който е на дневен ред е, учениците да не се върнат в учебно заведение след есенната почивка, която завършва този уикенд.

Вирусът е " отвън надзор "

Премиерът Жан Кастекс съобщи, че новите ограничения против разпространяването на ковид са " нужни " и че цялата страна би трябвало да бъде мобилизирана, с цел да се " отбрани френския живот ".

Франция регистрира черен рекорд от 52 010 новозаразени в неделя. Във вторник бяха регистрирани над 33 400 нови случая и 523 смъртни случая. 

" Вирусът е отвън надзор ", сподели експертът по инфекциозни заболявания Жил Пиалу. Той прикани държавното управление да предприеме " фрапантна мярка - блокиране " за цялата страна. 

" Тази втора вълна евентуално ще бъде по-лоша от първата ", каза ръководителят на държавния медицински съвет Жан-Франсоа Делфрайси и предизвести, че много от французите към момента не осъзнават какво следва.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР