Президентът на Франция Еманюел Макрон се опита да разсее напрежението

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон се опита да разсее напрежението
Коментари Харесай

Тръмп и Макрон проведоха среща в Париж

Президентът на Франция Еманюел Макрон се опита да разсее напрежението с американския си сътрудник Донлад Тръмп като възхвали „ огромната взаимност “ сред двете страни. Припомняме, че преди идването си в Париж президентът на Съединени американски щати съобщи, че предлагането на френския държавен глава за европейска войска е „ обидно “.
Двамата водачи организираха диалози в Елисейския замък преди мероприятията по случай 100-годишнината от края на международната война. Макрон се опита да изглади разликите като означи, че споделя мнението на Тръмп, че Европа би трябвало да усили разноските си за защита, предават AFP и " Фокус ".
„ Трябва ни доста по-добро разпределение на тежестта в НАТО “, уточни той. Но въпреки всичко отбрани думите си, изказани във вторник: „ Не е почтено европейската сигурност да бъде обезпечена от Съединени американски щати.
Тръмп, от своя страна, съобщи, че той и френския му сътрудник са „ доста положителни другари “.
„ Искаме мощна Европа. Много е значимо за нас да имаме мощна Европа “, акцентира той.
Малко по-късно Макрон и немският канцлер Ангела Меркел сложиха венец и откриха табелка на боен монумент в Източна Франция, където е подписано примирието, с което се поставя завършек на Първа международна война.
В мощно алегорична гала Макрoн и Меркел се срещнаха в гората покрай Компин, където Германия публично капитулира на сутринта на 11 ноември 1918 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР