Президентът на Франция Еманюел Макрон проведе телефонен разговор с руския

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон проведе телефонен разговор с руския
Коментари Харесай

Путин пред Макрон: Искаме признаване на Крим, Украйна - денацификация, демилитаризация и неутралитет

Президентът на Франция Еманюел Макрон организира телефонен диалог с съветския си сътрудник Владимир Путин. Това заяви съветската организация ТАСС.

" Владимир Путин и президентът на Френската република Еманюел Макрон организираха сериозен и обстоен продан на отзиви по всички аспекти на обстановката към Украйна ", се споделя в известие на уеб страницата на Кремъл, представено от РТ.

Отбелязва се, че френската страна е изразила вяра за допустимо най-бързо урегулиране на спора по пътя на разговора и договарянията с Киев.

По думите на Путин сходно урегулиране е допустимо единствено с отчитате на законните ползи на Русия в областта на сигурността, към които се отнася " признаването на съветския суверенитет над Крим, решение на дилемите по демилитаризация и денацификация на украинската страна и обезпечаване на нейния безпристрастен статут. "

По-рано Макрон се обърна към президента на Беларус Александър Лукашенко с молба да упорства за допустимо най-скоро извеждане на съветските войски от територията на републиката.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР