Президентът на Франция Еманюел Макрон призовава за нов глобален икономически

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон призовава за нов глобален икономически
Коментари Харесай

Макрон зове за нов световен икономически ред

Президентът на Франция Еманюел Макрон приканва за нов световен стопански ред, заклеймявайки " невижданата рецесия " в пазарната стопанска система, оповестява " Асошиейтед прес ".

На фона на несигурността по отношение на американските търговски политики, Макрон съобщи, че пазарната стопанска система е станала прекомерно финансово насочена, създавайки неравенства, които " разклащат нашия политически ред ". Той прикани за световно " преосмисляне ", само че не приказва в детайли по тематиката.

В дълга тирада пред дипломати Макрон сподели, че " живеем в края на хегемонията на Запада " в света, частично вследствие на " грешките " на Запада през последните епохи.

Макрон приказва ден откакто беше хазаин на срещата на страните членки на Г-7, помрачена от опасенията по отношение на американските търговски политики и напрежението с Китай и икономическото закъснение. Срещата на Г-7 приключи с апел за " почтена " и " отворена " търговия, само че без споменаване на валути или фискални тласъци. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР