Президентът на Франция Еманюел Макрон призова събота за нови преговори

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон призова събота за нови преговори
Коментари Харесай

Макрон настоя за нови преговори за заложниците в Газа

Президентът на Франция Еманюел Макрон прикани събота за нови договаряния за освобождението на заложниците, държани от " Хамас " в Ивицата Газа, оповестява Агенция Франс Прес.

" Френската нация е решена всички заложници от терористичните офанзиви от 7 октомври да бъдат освободени ", сподели той във видео.

То бе оповестено онлайн и излъчено на среща в Тел Авив в поддръжка на заложниците.

" Франция не изоставя децата си, добави той. Ето за какво би трябвало още веднъж и още веднъж да възобновяваме договарянията за тяхното освобождение.

По време на офанзивата си на 7 октомври " Хамас " залови към 250 заложници, 132 от които съгласно Израел остават в Газа. За минимум 25 от тях се счита, че са убити. Трима френски жители остават в неопределеност.

На 15 декември израелската войска разгласи гибелта на Еля Толедано, който беше хванат и отвлечена на пустинното рейв празненство, наречено Supernova festival. Той е с двойно поданство - френско и израелско. Неговата другарка, френско-израелската Миа Шем, беше измежду освободените по силата на съглашение за помирение в края на ноември.

Израел твърди, че нападателите от " Хамас " са умъртвили 1200 души, най-вече цивилни, при невижданата си офанзива на 7 октомври.

Израел отвърна с атака, която съгласно ръководените от " Хамас " управляващи в Газа в събота е умъртвила 23 843 души, основно дами и деца.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи в събота, че никой не може да спре Израел да се пребори с " Хамас ". По-рано през седмицата Международният съд стартира делото, заведено от Южна Африка за геноцид.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР