Президентът на Франция Еманюел Макрон пристигна на посещение в южния

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон пристигна на посещение в южния
Коментари Харесай

Макрон се опитва да възроди диалога, но протестите не спират

Президентът на Франция Еманюел Макрон дойде на посещаване в южния град Ганж, където беше посрещнат с митинги. След приемането на противоречивата пенсионна промяна, президентът прави опити за осъществяване на разговор с хората, които обаче наподобяват непреклонни.

В Ганж по проект Макрон трябваше да посети локално учебно заведение и да беседва с учители и възпитаници. В началото обаче изгасен токът, което съгласно осведомени, било част от протестните дейности. Десетки служители на реда бяха ситуирани в дребния град, с цел да попречат на тълпата да се приближи до учебното заведение. За малко униформените използваха сълзотворен газ, с цел да разпилян хората, само че някои се пробваха да щурмуват загражденията. До конфликти за благополучие не се стигна.

Демонстрации имаше и в Париж. Десетки жп чиновници възпламениха огън пред известната гара Гар Дю Лион.

 
Искаме да покажем, че мобилизацията продължава. Няма метод да оставим тази промяна да мине. Така че ще е належащо повече време. Протестът приема разнообразни форми, както по време на речта на Макрон в понеделник с концерта на тигани и тенджери. Вчера, когато той отиде в Елзас, където бяха задържани хора и го освиркаха, това обиколи света.
Фабиен Вилдю, представител на синдикатите

За интернационалния ден на труда 1 май са проведени най-масовите митинги. Синдикатите предвиждат хиляди стачкуващи да излязат по улиците на Париж.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР