Президентът на Франция Еманюел Макрон прикани за преосмисляне на общата

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон прикани за преосмисляне на общата
Коментари Харесай

Еманюел Макрон прикани за реформа на общата аграрна политика на Евросъюза

Президентът на Франция Еманюел Макрон прикани за " преосмисляне " на общата земеделска политика в Европейския съюз за да се подсигурява " продоволственият, екологически и промишлен суверенитет " на европейския континент, предадоха Франс прес и ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

``
реклама

Агенциите цитират слово на президента при откриването на 56-ото Международно селскостопанско ревю в Париж.

" Аграрна Европа е застрашена през днешния ден от външни " и " вътрешни " закани, съобщи френският водач, който прикани за единение и акцентира, че без общата земеделска политика " европейските консуматори не биха разполагали с налични и качествени храни ".

Президентът прикани по-специално да бъдат основани " европейски комплекси " за произвеждане на селскостопанска продукция с оглед включването им в " логистичната, складова и осведомителна " система на континента.

Трябва да дефинираме европейски тактики за всички тези комплекси един по един, да работим дружно и да не се конкурираме, добави той.

Според Макрон европейското селско стопанство може да се пребори с конкуренцията на колоси от сектора като Русия, Китай и Съединени американски щати, като заложи на качеството и схване тактика на " сегментиране и диверсификация ", заобикаляйки " убийствената конкуренция посредством най-ниски цени ".

Френският президент прикани европейските селскостопански производители да станат " първите деятели на екологичния преход ". " Съществено място " в новата обща земеделска политика на Европейски Съюз би трябвало да заеме околната среда - по-специално да бъдат възмездявани стопаните за напъните, полагани за опазването й, съобщи Макрон пред младежи от европейски образователни заведения с профил селско стопанство.

Европейската юноша стартира тези дни акции против стоплянето на климата - " това е същата онази юноша, която се сплотява, с цел да храни Европа ", означи френският водач.

В ревюто вземат участие близо 1400 производители на селскостопанска продукция. Очакват се стотици хиляди гости - миналогодишната галерия бе прегледана от 670 000 души.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР