Президентът на Франция Еманюел Макрон потвърди днес подкрепата на своята

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон потвърди днес подкрепата на своята
Коментари Харесай

Макрон потвърди в телефонен разговор със Зеленски подкрепата си за Украйна

Президентът на Франция Еманюел Макрон удостовери през днешния ден поддръжката на своята страна за Украйна в телефонен диалог с украинския си сътрудник Володимир Зеленски, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване на френското президентство.

Разговорът на Макрон със Зеленски идва на фона на спекулации, че войната на Израел с палестинската формация " Хамас " може да повлияе на помощта на западните сили за Украйна, която се бори с Русия.

" Той увери украинския президент, че разрастването на рецесиите няма да отслаби френската и европейската помощ за Украйна, които ще я поддържат толкоз дълго, колкото е належащо ", заяви канцеларията на френския президент, предава Българска телеграфна агенция.

Зеленски е благодарил на Макрон за цялостната поддръжка на Франция за Украйна и по-конкретно за последния пакет помощ в региона на защитата, съобщи агенция , като се базира на изказване на канцеларията на украинския президент.

Двамата водачи са разискали обстановката на фронта и най-спешните потребности на украинските сили, основно укрепването на противовъздушната защита, оръжията с огромен обхват и увеличението на военноморската мощност на Украйна. Те са обменили също и отзиви по отношение на по този начин наречения зърнен кулоар и методите да бъде усъвършенствана неговата отбрана.

По-рано този месец страните членки на НАТО увериха Зеленски, че ще продължат военната помощ за Украйна, до момента в който тя се приготвя за още една зима във война, даже когато вниманието на Запада е ориентирано към последствията от от нападението на " Хамас " против Израел, отбелязва Ройтерс.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР