Президентът на Франция Еманюел Макрон организира амбициозна среща в Елисейския

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон организира амбициозна среща в Елисейския
Коментари Харесай

Еманюел Макрон се срещна с представители на големи технологични компании

Президентът на Франция Еманюел Макрон провежда амбициозна среща в Елисейския замък с шефовете на софтуерните колоси. Срещата е под надпис „ Технологии за общото богатство “. Целта е по-добро практическо използване на достиженията на бранша в действителния живот. Сред гостите в Париж са ръководителите на IBM, „ Юбер “и „ Facebook “, написа Българска национална телевизия.

Марк Зукърбърг за „ Facebook “, Джон Кери за фондация „ Карнеги “, Вирджиния Ромети за IBM, Джими Уелс за „ Уикипедия “, общо 60 шефове на софтуерни колоси, интелектуалци и филантропи са в Париж по покана на френския президент.

Независимо от стачките и недоволството от трудовите му промени, Еманюел Макрон е с взор в бъдещето на високите технологии в работа на общото богатство. Редом до генералния секретар на ЮНЕСКО Одри Азуле на общата фотография е шефът на „ Майкрософт “ Сатя Надела, на срещата участва и президентът на Руанда Пол Кагаме, който на следващия ден открива салона Вива Тех в Париж. Събитието е международна среща за нововъведенията.

© Българска телеграфна агенция
Всички тези експерти в новостите на века ще обсъдят на обособени сбирки разнообразни тематики.Мястото на диалозите е парижки хотел. Така да вземем за пример президентката на IBM ще управлява полемика за технологиите и образованието. Еманюел Макрон ще бъде осведомен за резултатите.

Еманюел Макрон, президент на Франция: Както знаете безвъзмезден обяд няма. От вас чакам задължения. Първият е да бъдете директни и отворени, второ - амбициозни. Имате упоритости за вашия бизнес, аз имам упоритости за тази страна.
Тази мини среща на върха е на фона на възходящите условия за отбрана на персоналните данни във виртуалното пространство. На нея участва и шефът на френските железници, които сега стачкуват. Днес обаче броят на протестиращите е по-малък, стачкуващите машинисти за първи път под 50 % от началото на акцията преди 20 дни.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР