Президентът на Франция Еманюел Макрон очаква по-широк съюз между водещите

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон очаква по-широк съюз между водещите
Коментари Харесай

Макрон очаква по-широк съюз между водещите политически сили в Европейския парламент след изборите

Президентът на Франция Еманюел Макрон чака по-широк съюз сред водещите политически сили в Европейския парламент след изборите за евродепутати тази седмица. Той декларира това в изявление за белгийския ежедневник " Соар ".

По неговите думи е належащо взаимоотношение сред социалистите и либералите, което да обезпечи бъдеще и прогрес. Макрон отбелязва, че е нужна по-широка основа на болшинството, което до момента включваше социалистите и евродепутатите от Европейската национална партия (ЕНП), осведоми Българска телеграфна агенция.

Френският президент показва мнението, че неговият съотечественик Мишел Барние, някогашен еврокомисар и основен договарящ от името на Европейски Съюз по въпроса с отдръпването на Англия, следва да бъде обсъждан като вероятен идващ ръководител на Европейската комисия. Барние до момента намерено не е заявявал сходно предпочитание и не взе участие в процеса на " водещи претенденти " за ръководител на Европейска комисия. В формалната конкуренция претендентът на ЕНП е Манфред Вебер.

Макрон декларира поддръжка за белгийския министър председател в оставка Шарл Мишел, на който предсказва бъдеще на европейската сцена. Според френския президент Мишел би имал основателни упования при разпределянето на водещите постове в Европейски Съюз след изборите.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР