Президентът на Франция Еманюел Макрон обяви намерение да промени метода,

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон обяви намерение да промени метода,
Коментари Харесай

Макрон ще търси нови начини да подобри живота в опасните бедняшки предградия

Президентът на Франция Еманюел Макрон разгласи желание да " промени метода ", с цел да се откри решения за жителите на бедняшките квартали, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

" Няма да разглася градоустройствен проект, проект за предградията ", сподели президентът. Макрон уточни, че досегашният способ на обмисляне е от 70-те години и му е връстник, бил е потребен, само че се е изчерпал и през днешния ден е нужно да се продължи напред с нова тактика за по-добри резултати.

Предградията нямат потребност от помощ, а от своето място в страната, съобщи преди този момент някогашният министър Жан-Луи Борло, създател на отчет за бъдещето на 1300 предпочитани небогати квартали в огромните градове, където живеят 5 милиона души.

Планът за тези квартали, където живеят повече младежи, където ситуацията е по-сложно и се влагат по-малко средства, е ориентиран към основаване на претовареност и към връщане в тях на страната, посочи Борло и сподели, че е нужна радикална смяна.

Целта на нашата политика е да създадем по този начин, че всеки, на всички места в страната, да си възвърне достолепието, съобщи президентът Макрон. Президентът напомни, че в понеделник служители на реда са били застрашени от мъже с автомати " Калашников " в проблематичния югоизточен град Марсилия и сподели, че през юли ще разгласи проект за битка с трафика на опиати.

Макрон посочи, че в предградията живеят хора с гении, само че там има и доста принуждение и по тази причина те са рискови и избухливи.

Президентът сподели на кметовете на покрайнини, които чакат новия метод, че задачата ще бъде гарантиране на сигурността и по-добро обучение. Той заяви, че най-големите 120 френски компании ще бъдат тествани през идващите три години дали ползват дискриминация при наемането на работа.

Според ръководителя на дясната опозиционна партия " Републиканците " Лоран Вокие Еманюел Макрон прави " зрелищна политика " без наличие.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР