Президентът на Франция Еманюел Макрон обвини Турция, че носи наказателна

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон обвини Турция, че носи наказателна
Коментари Харесай

Турция носи наказателна отговорност за действията си в Либия, бесен Макрон

Президентът на Франция Еманюел Макрон упрекна Турция, че носи " наказателна отговорност " за дейностите си в Либия. Коментарът му най-вероятно ще докара до ескалация на словесната война сред Париж и Анкара от последните седмици, осведоми " Политико ".

Макрон направи коментара на конференция с немския канцлер Ангела Меркел край Берлин.
 Макрон
Макрон " скочи " на Турция поради Либия

Играе рискова игра и нарушава задължения

Френският водач упрекна Турция, че не съблюдава поетите задължения на конференция за Либия в немската столица през януари 2020 година

" Смятам, че през днешния ден Турция не съблюдава нито един от уговорките , поети по време на конференцията в Берлин, от този момент усили военното си наличие в Либия и организира масирано прекачване на джихадистки бойци от Сирия ", сподели той пред публицисти в двореца Мезеберг (правителствената резиденция - б. р.).

" Мисля, че това е историческа и наказателна отговорност на член на НАТО ", акцентира Макрон.

Франция и Турция от месеци не могат да изгладят разликите за Либия, Източното Средиземноморие и Североизточна Сирия.

На 10 юни френски и турски кораби бяха рисково покрай въоръжен конфликт в Средиземно море, когато турски фрегати ескортираха товарен транспортен съд и не разрешиха на френска фрегата под командването на НАТО да инспектира товара.
 Турция
Турция " скочи " на задачата на Европейски Съюз в Либия

Операция " Ирини " не способства за разрешаването на казуса с Либия, нито за ембаргото

Макрон също предизвести, че интервенцията на Турция в Либия усилва терористичната опасност в Европа, а сондажите в Източното Средиземноморие заплашват териториалната целокупност на страни членки на Европейски Съюз като Кипър и Гърция.

Френският водач разяснява и ролята на Русия в Либия.

" Русия не твърди, че се намесва в Либия...Турция твърди това - това са нейните кораби, нейните военни, нейната политика ", сподели Макрон, обяснявайки позицията си, че Турция е виновна за " главната задгранична интервенция " в Либия.
 Турция гневна на Франция за обвиняванията ѝ за нападателни дейности в Средиземно море
Турция гневна на Франция за обвиняванията ѝ за нападателни дейности в Средиземно море

Твърденията на Франция били " безпочвени и умишлени "

В петък Макрон организира двучасов диалог с президента на Русия Владимир Путин. На диалога участваха единствено двамата, поискано от съветската страна, разгласи представител на Елисейския замък.

По време на разискванията френският президент осъди дейностите на групата " Вагнер " в Либия, добави представителят, който обаче не сподели дали са разискали наличието на съветски бойни самолети в северноафриканската страна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР