Президентът на Франция Еманюел Макрон подкрепи членството на Русия в

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон подкрепи членството на Русия в
Коментари Харесай

Макрон подкрепи присъствието на Русия в Съвета на Европа

Президентът на Франция Еманюел Макрон поддържа участието на Русия в Съвета на Европа макар анексирането на Крим през 2014 година, осведоми АП.

В послание към Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) Макрон акцентира, че организацията " разрешава на съветските жители да пазят правата си в Европейския съд по правата на индивида против държавното управление им ".

Съветът на Европа, в който членуват 47 страни, върна правото на глас на Русия тази година - пет години след отнемането на участието им по отношение на анексирането на Крим.

Макрон също се срещна с украинския режисьор Олег Сенцов , който през предишния месец беше освободен след пет години в съветски затвор. Сенцов беше част от замяна на пандизчии, контрактувана сред Русия и Украйна.

" Сега моята работа е тук с вас ", сподели Сенцов на къса конференция с Макрон в Страсбург, представен от " Ройтерс ".
 Снимка 445563
Източник:

" Не избрах тази работа, работата ме избра ", добави той.

Макрон означи от своя страна, че към момента има пандизчии от руско-украинския спор , които чакат да се приберат по домовете си.

Сенцов благодари на Франция за непрекъснатата поддръжка за освобождението му.

Френският президент съобщи пред ПАСЕ, представен от Агенция Франс Прес, че " през идващите седмици " ще се организира среща на върха на нормандския формат , която може да докара до " нови стадии " в разрешаването на спора. Той акцентира, че диалозите би трябвало да се базират на Минските съглашения.

" Ние не сме наивни, ние не сме безучастни и ние сме наясно, че бяха пресечени червени линии " от Русия с дейностите й против Украйна, акцентира той.

Френският водач организира къс диалог с Путин след погребението на някогашния президент на Франция Жак Ширак , само че не се разкриват детайлности.

Сенцов беше задържан през 2014 година и наказан на 20 година затвор за тероризъм.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР