Президентът на Франция Еманюел Макрон коментира, че подкрепя прилагането на

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон коментира, че подкрепя прилагането на
Коментари Харесай

Макрон иска санкции за страните, които не приемат мигранти

Президентът на Франция Еманюел Макрон разяснява, че поддържа използването на финансови наказания за страните от Европейския съюз, в случай че откажат да одобряват мигранти, които имат потвърден бежански статут, съобщи Нюз.бг.
Изказването на Макрон идва в навечерието на бързо свиканата минисреща на високо ниво по въпросите на имиграцията, която ще се организира на следващия ден в Брюксел. На нея водачите на Европейски Съюз ще се опитат да изгладят разногласието за мигрантите, който разделя Европа.
" Подкрепям механизми, които фактически взимат това под внимание ", е показал Макрон, запитан за мнението му за налагането на вероятни финансови наказания. " Не може да имате страни, които всеобщо се възползват от солидарността на Европейския съюз и които всеобщо показват своя народен нарцисизъм, когато става въпрос за казуса с мигрантите ", акцентира френският държавен глава.
На утрешната среща в Брюксел ще вземат участие водачите на Франция, Германия, Австрия, България, Гърция, Италия и Испания. Страните от Вишеградската четворка (Унгария, Полша, Чехия и Словакия) оповестиха, че бойкотират срещата.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР