Президентът на Франция Еманюел Макрон каза днес, че неговата страна

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон каза днес, че неговата страна
Коментари Харесай

Макрон: Случаят със саудитския журналист е обезпокоителен очакваме отговори от Рияд

Президентът на Франция Еманюел Макрон сподели през днешния ден, че неговата страна желае да знае " цялата истина " за изгубването на саудитския публицист отстъпник Джамал Хашоги, след влизането му в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул. Макрон назова към този момент оповестените детайлности по случая " доста притеснителни ", съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Френският държавен глава, който е в Ереван за срещата на върха на франкофонията, съобщи в изявление за Радио Франс ентернасионал и " Франс 24 ": " Чакам да бъде казана истината и да получим цялостна изясненост ", защото въпросът е " доста сериозен ".

Макрон съобщи, че ще вземе отношение по въпроса, откакто станат известни повече детайлности, които бъдат доказани от френското разузнаване. По думите му той още не е обсъждал въпроса с управляващите в Рияд и с турския президент, само че ще го направи през идващите дни. Макрон акцентира, че ще беседва персонално със саудитския крал Салман бин Абдул Азиз Ал Сауд и с престолонаследника принц Мохамед бин Салман, съобщи Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР