Президентът на Франция Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на
Коментари Харесай

Президентът Макрон отдаде почит на изключителната американка Рут Гинсбърг

Президентът на Франция Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на отдаде респект на умрялата през вчерашния ден американка Рут Гинсбърг, доайен на висшия съд на Съединени американски щати, наричайки я "изключителна жена ", съобщи Франс прес.

Рут Гинсбърг през целия си живот водеше всеобхватна борба за правораздаване, тъждество сред мъжете и дамите и ценене на главните човешки права. Нейното голямо завещание ще продължи да ни въодушевява, съобщи френският държавен глава, трансформирал въпроса за равенството сред половете в "голямата идея " на петгодишния си мандат, показва Агенция Франс Прес.

Макрон стана един от първите задгранични водачи, взел отношение във връзка кончината на арбитър Гинсбърг, която може да има огромни последствия в Съединени американски щати.

Съдия Гинсбърг, радетелка за идеята на дамите и икона на американската левица, оставя незает основен пост във Върховния съд на Съединени американски щати, номинацията за който зависи от избора на президента.

Съобщението за гибелта на Гинсбърг отваря пътя за бурна политическа борба. Демократите се притесняват, че Тръмп ще се опита да размени Гинсбърг с различен, изрично закостенял арбитър, преди президентските избори на 3 ноември.

Върховният съд в Съединени американски щати е съдия по всички съществени публични въпроси в страната: абортите, правата на малцинствата, носенето на оръжие или даже смъртното наказване, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР