Президентът на Франция Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на
Коментари Харесай

Макрон поиска възстановяване на катедралата Нотр Дам във вида ѝ преди пожара

Президентът на Франция Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на счита, че заострената кула на катедралата "Нотр Дам ", изгоряла при пожара през април 2019 година, и другите потърпевши елементи на фамозната парижка черква би трябвало да бъдат възобновени в сходство с предходния образ на постройката, заяви източник от Елисейския замък, представен от ДПА.

По-рано Макрон беше предложил рухналата кула от 19 в. да бъде сменена с кула в по-съвременен жанр. След съвещания с националната комисия по архитектура и културно завещание президентът е трансформирал мнението си. Сега Макрон счита за уместно околното пространство на "Нотр Дам " да бъде завършено в актуален жанр.

Това ще стане взаимно с парижкото кметство. Елисейският замък не изключва и основаването на музей, отдаден на реставрацията на "Нотр Дам ".

Започна демонтирането на скелето на парижката катедрала Нотр Дам

Огромен пожар избухна вечерта на 15 април 2019 година в катедралата "Нотр Дам ". Огънят стартира точно от кулата. Напълно унищожени бяха дървеният покрив и 93-метровата кула, която падна върху каменния свод и догоря на пода на катедралата. Пожарът бушува повече от 15 часа. Работата по възобновяване на катедралата би трябвало да стартира през 2021 година

След три години ще се навършат 860 години от построяването на "Нотр Дам ". Първият камък е бил положен през 1163 година
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР