Президентът на Франция Еманюел Макрон е участвал в организирания държавен

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон е участвал в организирания държавен
Коментари Харесай

WikiLeaks: Макрон е сред организаторите на украиския преврат

Президентът на Франция Еманюел Макрон е взел участие в проведения държавен прелом в Украйна през 2013-2014 гг. излиза наяве от документите, публикувани от организацията WikiLeaks. В тях също по този начин се показват редица европейски структури, оказали дейна поддръжка на преврата.

Към документите е приложена преписка сред Макрон и Мао Пенин, заместител кмет на Париж: „ Благодаря ви за информацията и за позицията – нашата и на всички, които имат вяра в демократичното и единно бъдеще на Европа, в това число и на Киев”.

В друга преписка се разискват събитията в Киев, в това число визитата на висшия представител на Европейски Съюз по външните въпроси Катрин Аштън. Паралелно Куентин Гийман, президент на неправителствената организация Cosmopolitan Project Foundation се обръща към немския социалдемократ Мартин Шулц да проконтролира обстановката от негова страна и да препрати информацията на щаба на Макрон. Представител на Шулц дава отговор следното: „ Президентът Шулц отделя изключително внимание на обстановката в тази страна и наблюдава гражданската готовност и проевропейските сили, които са се засилили в Киев и други украински градове. Този интерес е отдавна”. Също по този начин, по думите на представителя, със съдействието на Шулц е основана мониторингова група от Европарламента.

През май 2014 година Гийман написа: „ Мисля, че не сме длъжни и не може да не реагираме. Оставаме тук от 23 април до 25 май до изборите, които касаят съществени въпроси, които постоянно защитаваме”. Предлага се да бъде оповестен апел към френската юноша и да се провежда среща по тематиката в Париж.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР