Президентът на Франция Емануел Макрон призова сънародниците си да престанат

...
Президентът на Франция Емануел Макрон призова сънародниците си да престанат
Коментари Харесай

Макрон заради жалейка за малки пенсии: Спрете да се оплаквате

Президентът на Франция Емануел Макрон прикани сънародниците си да престанат да се оплакват, съобщи БГНЕС по информация на Агенция Франс Прес.
Макрон направи коментара по време на посещаване в село Коломбе ле Дьоз Еглиз в североизточната част на страната, където е заровен Шарл дьо Гол.
Местен пенсионер се оплака на Макрон от дребната си пенсия, на което той отговори, че военачалник Дьо Гол имал следното предписание: " Свободен си да приказваш всичко, само че не и да се оплакваш. Смятам, че генералът е изцяло прав. Страната ни щеше да бъде друга в случай че всеки спазваше това предписание ", съобщи актуалният френски държавен глава.
" Не осъзнаваме какъв брой огромни късметлии сме. В тази страна виждаме от ден на ден и повече възрастни хора в положително здраве ", продължи Макрон.
Лидерът на " Националния съюз " Марин Льо Пен не пропусна да вземе отношение. " Тези, които се оплакват, не го вършат за развлечение, а тъй като са жертва на непрекъснатото покачване на налозите и повсеместната неустановеност ", написа тя в Twitter.
Експерти напомнят, че в бюджета на Франция за 2019 година се планува в допълнение ограничение на разноските за пенсии и обществени помощи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР