Президентът на Франция Емануел Макрон е убеден, че място за

...
Президентът на Франция Емануел Макрон е убеден, че място за
Коментари Харесай

Макрон прави опит да пробие диалога с Русия

Президентът на Франция Емануел Макрон е уверен, че място за дипломация във връзка с украинската рецесия има, макар признаците за евентуална война. Самостоятелният френски метод е в прорез с историческата геополитическа традиция на Франция след Втората международна война да следва Съединени американски щати, написа AP.

Планират се диалози сред президентите на Франция и Русия в петък, а тази сряда в Елисейския замък са се провели диалози сред съветски, украински, немски и френски съветници. Очаква се диалози да бъдат извършени още веднъж след две седмици.

Решението идва на фона на вътрешнополитическите процеси в страната и акцията за президентските избори през април, където националистите преобладават в определянето на дневния ред, възможна война в Украйна може повлияе на провеждането на изборите.

Експерти показват подозрение, че този дипломатически сондаж би могъл да възпре Руска инвазия в Украйна, само че и усложнява напъните на Съединени американски щати и НАТО за изложение на корав фронт против Русия, показва още AP.

Говорителят на френското държавно управление Габриел Атал е показал, че диалозите сред президентите на Франция и Русия имат две цели - " да продължи разговорът ", само че и да се окаже давление над Русия да обясни задачата си с маневрите край украинската граница.

Москва отхвърля да възнамерява нахлуване, само че е преместила близо 100 000 бойци до украинската граница и организира военни учения на голям брой места и в Беларус.

Президентът Макрон " е в центъра на напъните за деескалация на напрежението ", декларира Атал и осведоми, че се възнамеряват диалози и с украинския президент Владимир Зеленски.

AP цитира мнението на френския специалист по геополитика Доминик Моизи, който споделя, че Макрон се пробва " да рестартира връзките сред Франция и Русия и да го направи въз основа на композиция от неприкритост и неотстъпчивост... Това е доста похвално, само че проработи ли? Ще работи ли този път? Това е предизвикването. "

Президентът Макрон показва положително мнение за обновените договаряния сред Съединени американски щати и Русия през последните седмици, само че и че не вижда съответни резултати. " Дискусиите с Русия са постоянно сложни " отбелязва той. Френският президент към този момент изрази мнение, че дипломатическите диалози няма да попречат на настоящите договаряния сред Съединени американски щати, НАТО и Русия.

" Всеки от тези канали би трябвало да бъде употребявани до края, с цел да върнем Русия в развой на деескалация, с цел да получим гаранции и да ни разреши да изградим нов европейски ред за сигурност и непоклатимост ", сподели той тази седмица.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР