Президентът на Фондация Америка за България“ Нанси Шилър връчи знака

...
Президентът на Фондация Америка за България“ Нанси Шилър връчи знака
Коментари Харесай

Президентът на Фондация „Америка за България“ връчи знака на „Музейко“ на кмета на София

Президентът на Фондация „ Америка за България “ Нанси Шилър връчи знака на „ Музейко “ на кмета на София Йорданка Фандъкова.

С този алегоричен жест „ Музейко “ мина под грижата и ръководството на Столичната община. 

„ За мен е голямо наслаждение да разглася, че София към този момент има първия общински детски музей „ Музейко “ – сподели кметът на София Фандъкова. Тя благодари на фондация  „ Америка за България “ и на Посолството на Съединени американски щати за това, че сътвориха Научния детски център „ Музейко “ и го извършиха със смисъл, както и за доверието да дават музея за ръководство на Столичната община. 

 „ Благодаря на невероятния екип, който работи с ентусиазъм, възторг и подготвеност и трансформира Детския музей в място, където децата посредством занимания и игри научават доста нови неща и се приготвят за огромният свят на науката, – уточни още Фандъкова. – Столичната община ще продължи активността и ще я развие като отвори първите новаторски паралелки от начален стадий с профил „ Роботика “ през идната образователна година “.

„ Музейко “ е образец за полезностите и работата на Фондацията – ние поддържаме и реализираме стойностни хрумвания, подкрепяме тяхното развиване и по-късно ги даряваме на страната, която освен вие, само че и аз назовавам собствен дом. Дарението на „ Музейко “ съответствува с нашата 15-та годишнина, която означаваме точно през 2023 година “ – сподели президентът на „ Америка за България “ Нанси Шилър.

На церемонията участваха зам.-посланикът на Съединени американски щати Андриа Рене Брулет-Родригес, зам.-кметът Мирослав Боршош, изпълнителният шеф на „ Америка за България “ Десислава Тальокова и екипът на „ Музея “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР