Президентът на ФК Славия“ вече години наред е един от

...
Президентът на ФК Славия“ вече години наред е един от
Коментари Харесай

Венци Стефанов: Опора търся и намирам само в Господ, моля се от 3-годишен


Президентът на ФК „ Славия “ към този момент години наред е един от най-духовитите спортни деятели у нас – крилатите му изречения са способни да провокират усмивка на лицето и на най-намръщения ентусиаст.

 

Без Венци Стефанов и възприятието му за комизъм, родният футбол щеше да е доста по-сив и отегчителен. На 28 ноември той ще навърши 73 години. Категоричен е, че ще означи празника си в компанията на фамилията и приятелите си, както нормално. Твърди обаче, че се усеща на 37, а не на 73.

 

Не крие, че като се замисли съжалява за много неща, а и животът му не постоянно е вървял без спънки – постоянно е имал спънки и трудности по пътя си, в никакъв случай не му е било елементарно. Търси опора единствено в Господ. В множеството си сложни моменти остава самичък с мислите си и Господ и по този начин съумява.

 

И той от време на време не устоя на напрежението и си разрешава да прекрачва границите. Винаги когато сгреши обаче се извинява. Убеден е, че човек би трябвало да вижда по кое време не е прав и надлежно да се извини. Стреми се да е справедлив и да поправя грешките си.

 

Споделя, че във ФК „ Славия “ също са свели разноските до най-малко, поради рецесията. До момента обаче не се е налагало да прибягва до заеми и се надява да не се стига до такава степен.

 

За разлика от мнозина, той е от хората, които не се надяват на знамение. Дава си ясна сметка, че няма да види повече сина си, тъй като е наясно, че е мъртъв.

Към момента не води дело против никого, само че против него каузи за расизъм води Николай Жейнов. Не може обаче да си изясни с какво тъкмо го е засегнал. Предполага, че е тъй като не дали да влезе дали в един трансфер футболиста Филип Кръстев и не могъл да се облагодетелства.

 

Първо го съдил за расизъм, само че се оказало, че съгласно съда не е расист. След това го съдил за 100 хиляди лв., които сякаш щял да вземе, само че поради него не ги получил. „ Очевидно си мисли, че парите се търкалят по улиците или ги сере магарицата, че надали не някой би трябвало единствено да върви да ги събере “, възмущава се Стефанов.

 

По отношение на Благой Георгиев (Благо Джизъса) показва, че бил доста добър футболист и от прелестно семейство, само че по този начин и не схванал какво се объркало в живота му. Пожелава децата му, както и самият той да са живи и здрави. Категоричен е обаче, че към този момент не би го взел в „ Славия “.

 

Твърди, че хората, които приказват против управлението на БФС и за протичащото се там, са едни недоказали се човеци, които нямат и разбиране по какъв начин се ръководи футболът. В този ред на мисли показва, че Боби Михайлов и работещите в БФС, са потвърдили се експерти и добавя, че постоянно може да е по-добре.

 

Що се отнася до идеалния президент на БФС, Стефанов е безапелационен, че би трябвало да има наложително някои качества като да се усеща в свои води и да е задоволително необятно скроен човек, че да може да приказва даже с премиера на страната.

Категоричен е, че най-хубавият президент на БФС досега безспорно остава Иван Славков-Батето. Вярва, че българският футбол ще успее да напредне.

Източник: Уикенд



Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР