Президентът на ФК Марица“ Христо Николов оглави новосформираната Асоциация на

...
Президентът на ФК Марица“ Христо Николов оглави новосформираната Асоциация на
Коментари Харесай

Футболен бос обедини производителите на рози

Президентът на ФК „ Марица “ Христо Николов оглави новосформираната Асоциация на розопроизводителите. Оказа се, че с изключение на към футбола предприемачът има пристрастеност и към гюловия цвят. Той е регистриран като аграрни производител и от четири години отглежда 120 дка рози в землището на с. Дъбене.

Асоциацията е с централа в Карлово и ще се управлява от него в идващите четири години. Николов бе определен на учредителното заседание, в което участваха аграрни стопани с розови масиви в Подбалкана - от Златица до Калофер и на юг в Стремската котловина, както и от по-далечни региони на страната. Както " Марица " писа, на извършеното преди седмица заседание те взеха решение да се обединят, с цел да бранят ползите си, както и да упорстват пред Министерство на земеделието за дотация от 150 лв. на декар по националната стратегия de minimis.

Целта е да обединим ползите на розопроизводителите, да изкараме на ярко всички, които отглеждат маслодайни рози, без да са регистрирани като производители. В България през днешния ден никой не знае тъкмо какъв брой декара маслодайни рози се оглеждат. Ще работим за това асоциацията да бъде приета от Министерството на земеделието като фактор в розопроизводството, съобщи Христо Николов. Той посочи, че членовете на сдружението стартират да си вършат указател и ще показват информации от Общинските служби по земеделие какъв брой декара рози отглеждат.

Сдружението с нестопанска цел ще бъде записано в съда идващите дни под името Професионална асоциация на розопроизводителите в България (ПАРБ). В Управителния съвет влизат 9 души от цялата страна, а в състава на контролния съвет - трима. Взето бе решение членският импорт да е по 5 лв. на декар с наклонност той да бъде понижен, когато членовете станат повече. Седалището е в постройката на Община Карлово, на ул. „ Петко Събев “ 1. Предстои да бъде назначен механически секретар, който да води цялата документи. Заплатата му ще се заплаща от членския импорт. Сдружението е отворено за нови членове.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР