Президентът на FIVB: Организацията на световното първенство в България е

...
Президентът на FIVB: Организацията на световното първенство в България е
Коментари Харесай

Ари Граса с почетен плакет от министъра на спорта на България Красен Кралев

Президентът на FIVB: Организацията на международното състезание в България е отлична

Президентът на Международната федерация по волейбол Ари Граса получи специфичен признателен плакет от министъра на младежта и спорта на България Красен Кралев в края на визитата си във Варна за мачовете от първата предварителна фаза на международното състезание по волейбол за мъже. От своя страна бразилецът беше подготвил изненада за ръководителя на българския спорт. Ари Граса сервира на Кралев направен от шоколад макет на един от знаците на Варна – катедралния храм „ Свето Успение Богородично “. За президента на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров президентът на международния волейбол донесе ръчно направени бонбони с логото на FIVB. Ари Граса пожела доста сладки моменти за българския спорт и българския волейбол.

 1111

Ари Граса, вицепрезидентът на FIVB и президент на CEV Александър Боричич, Красен Кралев, Данчо Лазаров и вицепрезидента на БФВ Любо Ганев организираха среща в Двореца на културата и спорта във Варна.

„ Почетният плакет за президента на FIVB Ари Граса е за съдействието му за развиването на българския волейбол. Започнахме и диалози за даването на домакинство за една от квалификациите за Олимпийските игри в Токио 2020. Мисля, че възможностите ни са доста огромни “, съобщи след срещата Красен Кралев.

 14

„ България е с огромни обичаи във волейбола. Важна, неделима част от международното волейболно семейство. Страната ви е с принос за развиването на волейбола - както в предишното, по този начин и в сегашното. Помня годините, в които български треньори ни помагаха, в Бразилия се учехме на волейбол от вас “, съобщи доктор Граса.

„ Организацията на международното състезание е отлична. Вярвам на Българската федерация и нейните умения. Още през цялото време знаех, че всичко ще бъде на доста високо равнище. Щом пристигнах тук, се убедих изцяло в това. Изключително съм удовлетворен от резултата, който видях. Зная, че в България волейболът е народен спорт №1. Когато бях в София за европейското състезание през 2015 година, бях учуден, че имаше доста хора, които не можеха да влязат в залата, ползата беше толкоз огромен.

„ Поздравления за страната, общините, институциите и Българската волейболна федерация за положените старания. Синхронът сред тях е довел до резултата – да организирате международното състезание на най-високо равнище. Бих желал да посочи и персоналната заслуга на президента на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров “, съобщи Александър Боричич.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР