Президентът на Финландия Саули Нинистьо ще бъде на работно посещение

...
Президентът на Финландия Саули Нинистьо ще бъде на работно посещение
Коментари Харесай

Президентът на Финландия на официално посещение в Турция

Президентът на Финландия Саули Нинистьо ще бъде на работно посещаване в Турция на 16 и 17 март, с цел да разиска с турския президент Реджеп Тайип Ердоган кандидатурата на Финландия за присъединение към НАТО, заяви Ройтерс, базирайки се на турското президентство.

" Двустранните връзки, както и кандидатурата на Финландия за участие в НАТО ще бъдат разисквани на среща, която ще се състои в Истанбул ", се показва в известие на турското президентство.

Финландия и Швеция подадоха през май предходната година кандидатури за присъединение към НАТО след съветската инвазия в Украйна.

Членката на алианса Турция обаче се опълчва на тяхното участие, като ги упреква, че приютяват организации, които тя счита за терористични.

Стокхолм и Хелзинки отхвърлят да дават леговище на бойци, само че дадоха обещание да сътрудничат на Анкара за превъзмогването на проблемите на сигурността, както и да отстранен оръжейното ембарго.

На срещата на върха на НАТО в Мадрид на 28 юни министрите на външните работи на Турция, Финландия и Швеция подписаха меморандум, с който да бъдат отстранени пречките пред присъединението на двете страни към НАТО. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР