Президентът на Филипините Родриго Дутерте заяви, че иска да узакони

...
Президентът на Филипините Родриго Дутерте заяви, че иска да узакони
Коментари Харесай

Дутерте в сблъсък с църквата – иска да узакони еднополовите бракове във Филипините

Президентът на Филипините Родриго Дутерте съобщи, че желае да узакони еднополовите бракове в страната , оповестява Агенция Франс Прес.

Подобна мярка би вкарала Дутерте в спор с преобладаващата Католическа черква.

Държавният глава на азиатската страна, който е дълготраен критик на църквата, която е следвана от към 80% от жителите на Филипините, изрази вижданията си по време на тирада пред ЛГБТ общността в южния град Давао.

" Искам еднополовите бракове. Проблемът е, че ще би трябвало да променим закона. Но ние можем да променим закона ", сподели той, приветстван от присъстващите.

Законът постановява, че бракът е съюз сред мъж и жена. Нямам никакви проблеми да се подписва брак с мъж, брак с жена или каквото и да е желанието на индивида, добави Дутерте.

Разводите, абортите и еднополовите бракове към момента са противозаконни във Филипините най-вече поради въздействието на църквата.

Но Дутерте, който пое властта в средата на 2016 година, интензивно нападна църквата, обвинявайки духовенството в полово посягане и двуличие.

Църквата пък от своя страна е един от най-големите критици на Дутерте, изключително по въпроса за спазването на човешките права. Хиляди са убити от полицията по време на подетата от водача на страната война против опиатите.

Президентът на Филипините, чиито съдружници управляват двете камари на Конгреса, не разкри съответно по какъв начин еднополовите бракове ще бъдат узаконени.

" Това, което ви прави щастливи, аз ще ви го дам. Защо би трябвало да спра? Защо се постанова морал, който повече не работи и е съвсем стар ", попита той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР