Президентът на Филипините Родриго Дутерте се присмя на ръководителя на

...
Президентът на Филипините Родриго Дутерте се присмя на ръководителя на
Коментари Харесай

Гей или педофил си, пита Дутерте правозащитник №1 във Филипините

Президентът на Филипините Родриго Дутерте се присмя на ръководителя на Комисията по правата на индивида, питайки дали е педофил поради неговото концентриране върху казуса с избиването на младежи в кървавата война на държавното управление против опиатите, оповестява " Ройтерс ".

Дутерте също по този начин предложил на филипинските депутати, че проектобюджетът за Комисията по правата на индивида, възлизащ на 678 млн. филипински песо (13,2 млн. долара), би могъл да бъди употребен за съоръжение на полицията с телесни камери, в случай че депутатите предпочетат да не възстановят финансирането на комисията, с която той неведнъж се е сблъсквал поради акцията си против опиатите.

 Филипинските депутати отпуснаха $20 годишен бюджет за Комисията по правата на индивида
Филипинските депутати отпуснаха $20 годишен бюджет за Комисията по правата на индивида

Вземете парите си от нарушителите

Комисията по правата на индивида изиска бюджет в размер на 1,72 милиарда песо за 2018 година, само че държавното управление вместо това предложи съвсем тройно по-малко - 678 млн. песо. Съюзниците на Дутерте в долната камара на Конгреса по-късно гласоподаваха да провиснал на комисията единствено 1000 песо (20 $ ), което критиците на войната против опиатите преглеждат като явно възмездие за нейните опити да проверява хиляди убийства през последните 15 месеца, в това число на двама младежи през август.

" Защо този човек е толкоз... задушен по тематиката за младежите, изключително момчета? Педофил ли си ", запита Дутерте, имайки поради шефа на Комисията по правата на индивида Чито Гаскон.

" Защо си обладан от младежите? Имам подозрения. Гей ли си или педофил ", продължи с подигравателните въпроси президентът на Филипините.

Говорителката на комисията посочи, че мненията на президента отклоняват публичното внимание от сериозния проблем с правата на индивида в страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР