Президентът на Филипините Родриго Дутерте разреши и призова в свое

...
Президентът на Филипините Родриго Дутерте разреши и призова в свое
Коментари Харесай

Стреляй по корумпираните, но не ги убивай, каза на гражданите президентът на Филипините

Президентът на Филипините Родриго Дутерте позволи и прикани в свое изявление жителите на страната да стрелят против служители, искащи рушвет. Условието обаче е да не ги убиват, оповестява Manila Bulletin.
Дутерте им предложи да се стрелят в краката на корумпираните админи, с цел да се избегнат рискът от затвор.
„ Ако си плащате налозите, таксите, митата и така нататък, а тези простаци ви желаят рушвет, ги ударете. Ако имате оръжие, може да стреляте в тях, само че не ги убивайте, защото може и да не бъдете оправдани ”, съобщи Дутерте.
Президентът даде обещание единствената мярка против индивида, който е стрелял по служител, нарушил закона, да бъде „ съществено телесно наказване ”, само че не и затвор.
Според Дутерте, корупцията е станала голям и изчерпателен проблем за страната. Той я дефинира като „ червей, който седи вътре в съвсем всички държавни управления ”.
Държавният глава приканва жителите да отстояват правата си и да оповестяват за всеки случай на корупция или нарушавания на закона с присъединяване на служители. Той декларира, че в случай че случаят стигне до него, ще извика чиновника и ще позволи на подалия недоволство жител да удари нарушителя в лицето.
Една от главните аргументи за корупцията в страната е тежката администрация. Очаква се скоро Дутерте да издаде заповед за възстановяване на ефикасното даване на качествени държавни услуги на жителите.
Той упорства държавните организации да понижат бюрокрацията и да ускорят обработката на разрешителни, лицензи и други документи.
Експерти на Организация на обединените нации в региона на човешките права регираха остро и осъдиха методите на филипинските управляващи за битка с корупцията. Те ги приканиха да противодействат на безразборните убийства и да се откажат от санкции над обвинени, против които не е извършено пълноценно правосъдно следствие.
Изпраният с голямо болшинство през май 2016 година президент на Филипините Родриго Дутерте (74 г.) е някогашен основен прокурор на страната. Той се разгласи за твърди ограничения в битката с нарушителите на закона.
Световната общност нееднократно е подлагала на рецензия методите му в битката против търговията с опиати, да вземем за пример.
Дутерте към този момент е признавал в публични диалози, че като младеж е умъртвил човек, който го погледнал неприятно. След това бил в пандиза няколко пъти поради побоища и принуждение. Преди време той съобщи, че като кмет на град Давао, персонално застрелвал нарушители, а като студент - по сътрудници.
По публични данни на филипинското Министерство на вътрешните работи една година след встъпването в служба на Дутерте служители на реда са избили без съд и присъда 4000 души. Насилието, към което приканва президентът, провокира и всеобщи митинги в столицата Манила.
“Не се багра да търпя потреблението на принуждение, даже това да би означавало завършек на моето президентство. Запомнете това добре! ", не един път е казвал Дутерт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР