Президентът на Филипините Родриго Дутерте подхожда към ваксинационния процес в

...
Президентът на Филипините Родриго Дутерте подхожда към ваксинационния процес в
Коментари Харесай

Президентът на Филипините: Вие избирате – или се ваксинирате, или ви хвърлям в затвора

Президентът на Филипините Родриго Дутерте подхожда към имунизационния развой в страната по типично неприятелски метод, заплашвайки хората, които откажат имунизация, да бъдат хвърлени в пандиза.

„ Вие избирате – или се ваксинирате, или ви мятам в пандиза “, съобщи Дутерте по малкия екран на 21-ви юни 2021-ва.

В момента Филипините се борят с едно от по-сериозните гнезда на COVID-19 в Югоизточна Азия, страната е на второ място по случаи след Индонезия. До 22 юни във Филипините са регистрирани 1 364 239 случая на ковид, общия брой на умрелите е 23 749, демонстрират данни на университета „ Джонс Хопкинс “.

Коментарът на Дутерте в понеделник най-вероятно е вследствие от ниския интерес към няколкото имунизационни центрове в столицата Манила. Някои представители на здравните управляващи в страната обявиха, че имунизациите са доброволни, което подсказва, че коментарът на Дутерте всъщност съставлява празна опасност.

„ Не ме разбирайте неправилно, страната е в рецесия – споделя Дутерте – Подразнен съм от филипинците, които не следват заповедите на държавното управление. Ние желаеме само най-хубавото за нашата страна. “

„ Ще заповядам да бъдат задържани. Защо? Защото в случай че сте човек, който не е имунизиран, вие сте евентуален притежател – продължава президентът. – За да предпазя хората, ще ви изолирам. “

Това не е първата спорна обстановка, в която Дутерте се замесва. Популисткият водач е прочут със своите обидни и сексистски изявления в медиите. Така да вземем за пример той назова папата „ кучи наследник “, заплаши, че ще изяде дробовете на ислямистките терористи и се похвали, че е изхвърлил евентуален нарушител от хеликоптер (дори добави, че би го направил отново).

Източник: IFLScience

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР