Президентът на Филипините Родриго Дутерте отвърна на удара на американски

...
Президентът на Филипините Родриго Дутерте отвърна на удара на американски
Коментари Харесай

Президентът на Филипините никога няма да посети въшливите САЩ

Президентът на Филипините Родриго Дутерте отвърна на удара на американски конгресмени, които се опълчиха на опцията за негово посещаване в Белия дом, акцентирайки, че в никакъв случай няма да отиде в Съединени американски щати, които той назова " въшлива " страна.

Дутерте реагира на мнения на конгресмена от Масачузетс Джеймс Макгавърн, който посочи по време на чуване на Комисията по правата на индивида към Конгреса, че той ще стачкува против сходно посещаване, в случай че американският президент Доналд Тръмп осъществя на процедура поканата си към президента на Филипините.

Комисията, формирана от членове на Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ), се събра в четвъртък във Вашингтон за чуване по отношение на кървавата, продължаваща към този момент повече от година война на Дутерте против опиатите, при която починаха хиляди жители на Филипините.

Правозащитни организации настояват, че доста от смъртните случаи са в действителност изтезания от страна полицията, изказване, което управляващите отхвърлят.

" Никога няма да отида в Америка по време на своя управнически мандат или даже по-късно ", акцентира Дутерте, който от дълго време не крие злобата си против Съединени американски щати, които са най-старият съдружник на страната му.

" Така че какво кара този човек да счита, че ще отида в Америка ", коментирал филипинският президент пред публицисти, имайки поради Макгавърн.

" Виждал съм Америка и тя е въшлива... би било добре за американския конгрес да стартира с следствие на своите лични нарушавания и толкоз доста избити цивилни в практикуването на войните в Близкия изток ", добави Дутерте.

" В противоположен случай ще бъда заставен аз също да ви проверявам. Ще стартира с предишните ви грехове ", предизвести той.

Тръмп беше подложен на тежки рецензии във Вашингтон, откакто предложения Дутерте в Белия дом по време телефонен диалог през април. Той не сподели обаче по кое време.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР