Президентът на Филипините Родриго Дутерте нареди на полицията да застрелва

...
Президентът на Филипините Родриго Дутерте нареди на полицията да застрелва
Коментари Харесай

Родриго Дутерте: Разстрел за всеки, който не спазва карантината

 Президентът на Филипините Родриго Дутерте подреди на полицията да прострелва всеки гражданин, който аргументи " проблем ", до момента в който са в действие разпоредбите, наложени с въвеждането на карантина поради ковид. С това той си навлече остри рецензии, написа " Гардиън " през днешния ден.

" Ако възникне проблем или обстановката се усложни дотолкоз, че хора се бият до пердах и животът ви е заплашен, застреляйте ги " - сподели той. Думите му доведоха до ареста на 21 души, които явно бяха излезли на улицата, с цел да желаят помощ от държавното управление. За митинга им няма позволение - разгласи полицията и по този начин оправда арестите. Сайтът Rapper, представен от " Гардиън " обаче твърди, че не е ясно дали всички тези хора са протестирали, или някои от тях просто да търсели храна.

Притесненията по какъв начин бедното население на страната ще оцелеят в едномесечните ограничавания се усилват. Мнозина от 48-те милиона души разчитат на дневната си отплата, с цел да нахранят фамилиите си. Правителството даде обещание помощи на 18-те милиона най-, най-бедни, само че раздаването им не е почнало поради административни спънки.

В сряда вечерта Дутерте прикани хората да почакат за помощта с думите: " Дори и да се забавят, ще дойдат и няма да си отидете гладни. Няма да умрете от апетит ".

" Няма да се разколебая. Заповедите ми са към полицията и армията, барангай (малки административни единици във Филипините, сходни на квартали), че в случай че там има проблем или обстановката се усложни дотолкоз, че хора се бият и животът ви е заплашен, застреляйте ги. Разбирате ли? Мъртви. Вместо да основават проблеми, ще ги пратя в гроба " - споделя на фона на ситуацията на хората диктаторът Дутерте в тв послание.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР