Президентът на Филипините атакува вожда на КНДР дни преди Манила

...
Президентът на Филипините атакува вожда на КНДР дни преди Манила
Коментари Харесай

Дутерте: "Кучи сина" и "маниака" Ким "играе с опасни играчки"

Президентът на Филипините нападна вожда на КНДР дни преди Манила да бъде хазаин на интернационална среща, на която ще бъдат разисквани последните ракетни тествания на Пхенян.

В свое изказване Родриго Дутерте назова севернокорейския водач Ким Чен-ун " дръвник " и " кучи наследник ", осведоми Ройтерс.

Според филипинския водач Ким си " играе с рискови играчки ".

" Ким Чен-ун, дръвник...той си играе с рискови играчки, това е неуместно ", това съобщи Дутерте пред чиновници на данъчната работа.

" Това топчесто лице, което наподобява благо. Този кучи наследник. Ако направи неточност, Далечният изток ще се трансформира в изсъхнала земя. Трябва да бъде спряно - тази нуклеарна война ", сподели президентът на Филипините.

По думите му, представени от Агенция Франс Прес, Ким Чен-ун е " фанатик ", който може да унищожи Азия с предизвикателство на нуклеарна война.

Тази година Дутерте е ръководител на срещата на АСЕАН.

Това не е първият път, когато президентът подлага на критика Ким за нуклеарните му упоритости. През април той сложи под въпрос здравия разсъдък на Ким Чен-ун и прикани Съединени американски щати да се въздържат и да не нападат индивида, " който желае да постави завършек на света ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР