Президентът на ФИФА Джани Инфантино заяви, че по-голямата част от

...
Президентът на ФИФА Джани Инфантино заяви, че по-голямата част от
Коментари Харесай

Инфантино: Всички искат Световно първенство с 48 отбора

Президентът на ФИФА Джани Инфантино съобщи, че по-голямата част от футболните федерации желаят международно състезание с 48 тима още през 2022 година. Първоначалната концепция на ФИФА бе броят участници на Мондиал да се усили от 32 на 48 през 2026 година, само че има опция това да се случи даже по-рано. Решение за това би трябвало да бъде взето до юни, а при позитивна развръзка някои от прилежащите на Катар страни също ще одобряват мачове.

Проблем обаче може да се окажат обтегнатите връзки на страната с огромна част от страните в региона на Персийския залив - Саудитска Арабия, ОАЕ, Бахрейн и Египет, които упрекват Доха в поддържане на тероризма.

"Ние се занимаваме с футбол, а не с политика. Повечето от футболните федерации по света се надяват Световното състезание в Катар да бъде с повече участници. На шампионата в Русия през лятото първенците на Африка, Южна и Северна Америка даже не взеха присъединяване. Така че се надявам, че ще можем да организираме състезание с 48 тима в Катар, като някои мачове да се играят в прилежащи страни. Това би бил оптималният вид ", сподели швейцарецът.

Запитан за международното състезание през 2030 година и вероятната кандидатура на Испания, Португалия и Мароко, която би била първата трансконтинентална, Инфантино отговори, че би я приел позитивно. "Аз съм удовлетворен, когато има повече кандидатури. Колкото повече, толкоз по-добре ", сподели президентът на ФИФА.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР