Президентът на ФИФА Джани Инфантино заяви, че организацията е готова

...
Президентът на ФИФА Джани Инфантино заяви, че организацията е готова
Коментари Харесай

ФИФА ще направи стъпка назад, за да реформира футбола

Президентът на ФИФА Джани Инфантино съобщи, че организацията е подготвена да реформира международния футбол, като направи стъпка обратно след пандемията от ковид. Сред обсъжданите вариянти е смяна във формата на шампионатите и шампионатите.

Почти всички футболни шампионати по света са спрени, като те няма да стартират най-малко до май. Това ще докара до промени в календара, като ФИФА преглежда разновидности за съживяването на футбола.

" Вероятно можем да реформираме международния футбол, като създадем крачка обратно. Например с разнообразни формати. По-малко шампионати, само че по-интересни. Може би и по-малко тимове, само че по-балансирани като мощ. По-малко мачове, с цел да защитим на здравето на играчите, само че в по-конкурентна среда ", сподели Инфантино през " Газета дело спорт ".

Президентът на ФИФА, която подари 10 милиона $ на Световната здравна организация за битка с вируса, посочи, че занапред следва да се вършат оценки за положението на бизнеса, само че сега най-важно е здравето на хората. Инфантино прикани за обединяване и " всички дружно да спасим футбола от рецесия, която рискува да бъде необратима ".

" Необходима е оценка на икономическото влияние в световен мащаб. Към този миг е мъчно да се каже по кое време ще се върнем към естественото осъществяване на мачовете ", добави Инфантино.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1044)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР