Президентът на ФИФА Джани Инфантино заяви, че мондиалът в Русия

...
Президентът на ФИФА Джани Инфантино заяви, че мондиалът в Русия
Коментари Харесай

Инфантино: Най-доброто световно в историята

Президентът на ФИФА Джани Инфантино съобщи, че мондиалът в Русия е най-хубавият в историята. Шефът на международната футболна централа даде висока оценка на уредниците, само че и на футболните тимове, както и на съветския президент Владимир Путин.

„Това е необикновен шампионат – сподели Инфантино. – Предстои върха на всичко до тук. Говоря за финала, който ще внесе заключителен щрих върху най-хубавото международно състезание. Преди години предсказах, че това ще се случи точно в Русия. Сега мога изрично да кажа, че това е най-хубавият Мондиал в историята. Страхотен шампионат в прелестна страна! Русия не е това, което се показва пред медиите. Всички почитатели, които пътуваха до тук, се любуваха. Предразсъдъците към тази страна бяха стопени.“

Инфантино изрази своето удовлетворение от въведената система за видео повторения – ВАР.

„Спорове към попадения към този момент няма – добави швейцарецът. – Повече от това, което постигнахме, не е допустимо. ВАР работи! Разгледани са 440 обстановки. 19 пъти реферите са гледали повторения на противоречиви обстановки, като в 16 от тези случаи решенията са били отсъдени неверно, само че незабавно изменени. Това се назовава напредък!“.

Според президента на ФИФА, с помощта на ВАР, процентът на вярно отсъдените решения е бил повишен от 95% на 99,32 на 100.

„Именно поради това в този момент е мъчно да си представим международно състезание без ВАР “, сподели още Инфантино.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР