Президентът на ФИФА Джани Инфантино смята, че организирането на световното

...
Президентът на ФИФА Джани Инфантино смята, че организирането на световното
Коментари Харесай

Инфантино: Световното ускори с години подобряването на условията за работниците в Катар

Президентът на ФИФА Джани Инфантино счита, че организирането на международното състезание е ускорило доста подобряването на изискванията на служащите мигранти в Катар.

По думите му, в случай че страната не е била " под прожекторите " поради най-големия футболен шампионат, то измененията евентуално са щели да лишават десетилетия. " Разбира се, че не е елементарно, несъмнено, че не всичко е съвършено, само че има промени ", сподели швейцарецът.

Той добави, че работата е достолепие. " Не даваш на хората подаяния, даваш им работа, благоприятни условия. Сигурността на служащите се усъвършенства доста. "

Инфантино посети страната в разгара на рецензии поради изискванията на труд.

Успоредно с това пристигна и напън от Норвегия, обвързван с ареста на двама публицисти - Халвор Екеланд и Локман Горбани. Двамата отразявали от Катар подготовката на страната за международното, като са били арестувани за към 30 часа.

Министър-председателят на Норвегия Йонас Гар Стьоре беше сериозен и сподели, че " свободната преса има основна роля в работещата народна власт ".
VIDEO: FIFA President Gianni Infantino says that holding the next World Cup in Qatar has accelerated the process of improving conditions for migrant workers and that it " would have probably taken decades to happen " if it weren`t for the " spotlights " of the competition
- AFP News Agency (@AFP)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР