Президентът на ФИФА Джани Инфантино се обяви против плана мачове

...
Президентът на ФИФА Джани Инфантино се обяви против плана мачове
Коментари Харесай

Президентът на ФИФА се обяви против мачове от Ла Лига да се играят в САЩ

Президентът на ФИФА Джани Инфантино се разгласи срещу проекта мачове от испанското състезание да се организират в Северна Америка. Проектът закупи напълно действителни измерения, откакто неотдавна Ла Лига, Барселона и Жирона подадоха молби до Испанската футболна федерация за позволение дуелът сред двата упоменати отбора да се изиграе на 26 януари в Маями. Според Инфантино обаче домакинските мачове би трябвало да си останат такива, а не да се играят в непознати страни.

" Бих предпочел да виждам огромен мач от МЛС (Мейджър лийг сокър), вместо среща от Ла Лига в Съединени американски щати. Във футбола един от главните правила е да играеш домакинските си мачове вкъщи, а не в непозната страна. Съществуват правила, които всеки би трябвало да съблюдава. Такова предложение би трябвало да бъде утвърдено от съответните федерации и съответните футболни асоциации, само че не на последно място ФИФА също би трябвало да даде своето мнение, тъй като това би оказало въздействие върху футбола на световно равнище ", съобщи Инфантино.

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас, който е огромният основател на концепцията за мачове в Съединени американски щати, отговори на Инфантино по следния метод, употребявайки обществената мрежа " Туитър ". " Ще припомня на президента на ФИФА, че в МЛС вземат участие три тима от Канада, а актуалният първенец Торонто също е от тази страна, макар че в Канада си има обособена професионална лига. "

Всъщност канадските отбори Торонто, Монреал и Ванкувър в действителност се състезават в МЛС, само че играят домакинските си мачове в личните си градове.

За да се стигне до осъществяване на мачове от испанското състезание в Северна Америка, Ла Лига би трябвало да получи позволения от Испанската федерация, федерацията на Съединени американски щати, УЕФА и КОНКАКАФ. Президентът на испанската футболна федерация Луис Рубиалес неотдавна се разгласи срещу концепцията.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР